Uw webwinkel voor voedingssupplementen en verzorgingsproducten
U heeft 0 producten in uw tas
Totaal bedrag
€ 0,00
Categorieën
Nieuwsbrief ontvangen?
Vul a.u.b. uw e-mailadres in om u te abonneren

Tea Tree Oil NOW 30 ml

terug naar overzicht >

Tea Tree Olie –etherische olie met oeroude krachten

 

De Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië, gebruiken al eeuwen kompressen van Tea Tree bladeren om een ontsteking te helen of wonden te genezen. De Latijnse naam van de Tea Tree, die deze bijzondere nuttige olie oplevert, is Melaleuca alternifolia.

Dit heeft niets met de tropische theestruik te maken uit wiens bladeren zwarte thee wordt bereid. De familienaam Melaleuca komt uit het Grieks "melas = zwart" en "leucos = wit".

Door middel van stoomdestillatie wordt de olie onttrokken uit de bladeren van deze boom. De opvallendste eigenschap van deze olie is de wetenschappelijk bewezen doeltreffendheid bij de bestrijding van bacteriën, virussen en schimmels. Alleen de olie van de Melaleuca alternifolia heeft deze bijzondere eigenschappen.

Zie de tab Aanbevolen dosering voor een uitgebreide lijst met alle toepassingen.

 

HYPOALLERGEEN
GESCHIKT VOOR VEGETARIËRS

 

tea tree olie, tea tree oil, treetea oil, teatree olie, teatreeoil

Prijs :

€ 17,50

€ 15,75

Aantal

Zeer brede toepassingsmogelijkheden

Tea tree olie wordt niet alleen gebruikt om een aangename geur te verspreiden of de kwaliteit van de lucht in een ruimte te verbeteren, maar is bovendien een goede remedie bij talloze huid aandoeningen en ziekten. De olie kan bepaalde huid aandoeningen verhelpen, symptomen verminderen en als aanvullend middel in andere behandelwijzen gebruikt worden. De toepassingsmogelijkheden zijn zeer groot, omdat vrijwel iedereen de bestanddelen ervan goed verdraagt. Er is nauwelijks een gebied te bedenken, van Acné tot  Zweten (overmatig), waarop de tea tree olie niet tenminste een positieve werking heeft. Omdat tea tree olie bij een groot aantal aandoeningen aantoonbare resultaten heeft, wordt het door artsen en natuurgeneeskundigen steeds vaker toegepast. Dit vermindert de behoefte om sterkere middelen toe te passen.

Essentiële oliën zijn zeer geconcentreerd

Voor het eerste gebruik eerst testen of u overgevoelig bent voor dit product. Kijk voor de eenvoudige zelf test onder de tab Aanbevolen dosering.

Wat zijn de werkzame bestanddelen?

Tea Tree Olie is sterk lipofiel d.w.z. in vet oplosbaar en vetoplossend. Op deze eigenschap berust een deel van de krachtige anti-bacteriële werking en vooral het bijzonder goede vermogen om diep in de huid en het daaronderliggende weefsel door te dringen.

De Tea Tree Olie is een geel tot groene olie. De hoofdbestanddelen zijn terpineen-4-ol, en terpineen. Daarnaast bevat de olie onder meer aromadendreen, cadineen, paracymeen, pineen, terpinoleen en viridifloreen. De geur is een beetje kamferachtig.

Zie de tab Aanbevolen dosering voor een zeer uitgebreide lijst met alle toepassingen.

Inhoud verpakking:
30 ml. – Voor uitwendig gebruik.
   
Samenstelling tea tree olie:  
100% Tea tree olie (Melaleuca alternifolia) (blad)  
Allergenen informatie: HYPOALLERGEEN; GESCHIKT VOOR VEGETARIËRS
Bevat:  
Vrij van:  
 
Waarschuwingen:
Nooit zelfstandig inwendig gebruiken maar uitsluitend in overleg met een (homeopathische) arts. Houd etherische oliën altijd buiten het bereik van kinderen. Voor het eerste gebruik raden wij aan een zelf test te doen om te kijken of dit product geen irritaties geeft. Zie Aanbevolen dosering voor deze zelf test.

*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Toepassing:
Naar behoefte aanbrengen op de huid, indien niet anders voorgeschreven door arts of therapeut.

Droog en bij kamertemperatuur bewaren.

Vitabella4you Tips voor het gebruiken van Tea Tree Olie

Tea Tree Olie is een natuurproduct. Als gevolg daarvan kàn het een allergische reactie opleveren. Doe altijd eerst een allergietest op de volgende manier: Doe een paar druppeltjes Tea Tree Olie op een watje en hou dit even op de binnenkant van de arm. Een eventuele allergische reactie laat zich binnen 2 dagen zien. Heeft u geen allergische reactie dan kunt u Tea Tree Olie zonder problemen toepassen op uw gehele lichaam.

Wij raden u aan om een boek over essentiële oliën of andere professionele bron te raadplegen voor de verschillende soorten gebruik.

Nooit zelfstandig inwendig gebruiken maar uitsluitend in overleg met een (homeopathische) arts. Houd etherische oliën altijd buiten het bereik van kinderen.

Hieronder vindt u de toepassingsmogelijkheden op alfabetische volgorde:

Probleem Manier van toedienen
Acné Acné, puistjes, mee-eters en onreine huid.
Puistjes en mee-eters direct aanstippen met een wattenstaafje gedrenkt in pure Tea Tree olie
Aften Tip met een wattenstaafje gedrenkt in pure Tea Tree olie de ontstoken plek aan.
Allergiën Mix 1 deel pure Tea Tree olie met 10 delen van een goede koudgeperste olie (amandel-, avocado- of olijfolie) De plek dagelijks inwrijven.
Arthritis (jicht, gewrichts- ontsteking) Mix 1 deel pure Tea Tree olie met 10 delen van een goede koudgeperste olie (amandel-, avocado- of olijfolie)Verwarm zachtjes de gemixte oliën, masseer de pijnlijke plek met de olie.
Blaren Zachtjes de pure Tea Tree olie aanbrengen met een watje
Brandwondjes Drup pure Tea Tree olie zachtjes op de brandwond.
Candida albicans Doordrenk een tampon met enkele druppels pure Tea Tree olie en inbrengen.
Dermatitis (huidontsteking) Mix 1 deel pure Tea Tree olie met 10 delen van een goede koudgeperste olie (amandel-, avocado- of olijfolie) Masseer de olie op de ontstoken plek.
Eczeem De plek goed wassen en drogen. Daarna pure Tea Tree olie met een watje toebrengen.
Gingivitis (tandontsteking) Met een wattenstaafje voorzichtig pure Tea Tree olie op de ontstoken plek aanbrengen.
Gordelroos In combinatie met medicijnen toepassen! Mix 1 deel pure Tea Tree olie met 10 delen van een goede koudgeperste olie (amandel-, avocado- of olijfolie)Verwarm de olie een beetje en op de pijnlijke plek inmasseren.
Hoesten, verkoudheid, verstopte neus Mix 1 deel pure Tea Tree olie met 10 delen van een goede koudgeperste olie (amandel-, avocado- of olijfolie) Wrijf de olie op de borst en rug, sprenkel wat op het kussen voor het slapen gaan. En/óf: Voeg 10 druppels pure Tea Tree olie toe aan een kom met heet water of in een vaporisator en adem de damp in.
Hoofdluis Neem de gebruikelijke hoeveelheid shampoo en voeg 10 druppels pure Tea Tree olie toe, laat 10 min inwerken.
Insecten beten en steken De pure Tea Tree olie met een wattenstaafje of watje aanbrengen op de ontstoken plaats.
Kalknagel Dagelijks 1 tot 2 druppels  pure Tea Tree olie op en rond de nagel aanbrengen of neem een voetenbad met enkele druppels TTO. Heb geduld, de schimmel moet eruit groeien.
Keelpijn Doe 3 tot 6 druppels pure Tea Tree olie in glas warm water, goed roeren en gorgelen.
Koortslip Dep minstens 3 x daags de aangedane plaats met pure Tea Tree olie  of verdund als puur niet verdragen wordt.
Luchtweg aandoeningen Doe enkele druppels pure Tea Tree olie in een aromalampje en laat de geur zich verspreiden
Luieruitslag Mix 1 deel pure pure Tea Tree olie met 10 delen van een goede koudgeperste olie (amandel-, avocado- of olijfolie) De olie een beetje verwarmen en met een watje aanbrengen.
Migraine Doe 10 druppels pure Tea Tree olie in een aromalampje.
Peronychia (nagel infectie) Breng de pure Tea Tree olie ruim aan onder en rond de nagel.
Psoriasis Mix 1 deel pure pure Tea Tree olie met 10 delen van een goede koudgeperste olie (amandel-, avocado- of olijfolie) Wrijf de aangetaste delen 2x daags in.
Schaafwondjes Voorzichtig pure Tea Tree olie toedienen met een watje.
Scheerwondjes Dep voorzichtig wat Tea Tree olie op het wondje.
Splinters Pure Tea Tree olie toebrengen voor- en na het verwijderen.
Steenpuisten 3 x daags pure Tea Tree olie op de huid.
Tepelkloven Mix 1 deel pure Tea Tree olie met 10 delen van een goede koudgeperste olie (amandel-, avocado- of olijfolie) De olie een beetje verwarmen en met een watje aanbrengen.
Verstopte neus/holte Gebruik Tea Tree Olie in een (stoom)bad of in een aromalampje. Bij het slapen kunt u ook een paar druppeltjes op een doekje doen en naast het kussen leggen.
Voetschimmel Mix 1 deel pure Tea Tree olie met 10 delen van een goede koudgeperste olie (amandel-, avocado- of olijfolie) De voeten goed wassen en drogen. Daarna de olie met een watje toebrengen.
Wintervoeten /handen Mix 1 deel pure Tea Tree olie met 10 delen van een goede koudgeperste olie (amandel-, avocado- of olijfolie) 2 x daags insmeren.
Zweetvoeten Neem elke avond een voetenbad en voeg daar 5 tot 10 pure Tea Tree olie aan toe.
Zwemmerseczeem De plek goed wassen en drogen. Daarna de pure Tea Tree olie met een watje toebrengen.

Bijzondere toepassingen

Kleding wassen Tea Tree Olie is ook te gebruiken als preventief middel bij was die bijzondere hygiëne behoeft, zoals luiers, ondergoed en zakdoeken. In principe kan volstaan worden met 20 druppels in de hoofdwas.
Parasieten Het is niet noodzakelijk om parasieten bij planten uitsluitend met chemische  middelen te bestrijden. Tea Tree Olie is een uitermate effectief en milieuvriendelijk middel bij de bestrijding van parasieten. Doe enkele druppels pure olie in de plantenspuit en besproei daar uw planten mee.
Reinigingsmiddel De combinatie van antiseptische- en schimmeldodende eigenschappen maakt Tea Tree Oil een bij uitstek geschikt middel om het ontstaan van schimmel op muren en vloertegels tegen te gaan. Twintig tot dertig druppels tea tree olie toegevoegd aan een emmer sop zijn voldoende.

GROENE THEE


€ 52.95 nu € 46,33
815 Groene Thee 250 mg AOV 180 VCaps

22-02-13 17:54

Australische onderzoekers raden visolie aan

mond

BAARN - Australische onderzoekers raden visolie aan om parodontitis, ontstekingen aan het weefsel rondom de tanden, te behandelen.


Lees meer
11-01-13 14:19

eiWetenschappers van het Dana-Farber Cancer Institute hebben een eiwit ontdekt dat de spieren na een krachttraining laat groeien en sterker maakt. Dit publiceren zij in het wetenschappelijke tijdschrift Cell.

Lees meer